Veel gestelde vragen

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over Sil op school.
Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Vragen over licenties
uitklappen

Hoe kan ik toegang krijgen tot Sil op school?
U kunt toegang krijgen tot Sil op school door u aan te melden voor een gratis twee maanden proeflicentie. U krijgt na het invullen van het aanmeldformulier uw inloggegevens per e-mail opgestuurd, waarmee u toegang krijgt tot het besloten gedeelte van deze website. Deze proefperiode verloopt automatisch: u zit dus nooit onbedoeld aan een licentie vast. Na de proefperiode kunt u een betaalde licentie nemen op Sil op school.

Wordt een betaalde licentie na een jaar automatisch verlengd?
Sil op school werkt met doorlopende licenties. Op het moment dat u uw licentie kunt opzeggen - één maand van te voren - ontvangt u tweemaal van ons een e-mail. Wilt u Sil op school blijven gebruiken? Dan hoeft u geen actie te ondernemen. U ontvangt van ons een factuur voor het komende jaar waarin u gebruik maakt van Sil op school. Wilt u uw licentie opzeggen? Het enige wat u hoeft te doen is een e-mail sturen.

Hoeveel klassen kunnen gebruik maken van een licentie?
U koopt een licentie per adres. Als er vier kleuterklassen op hetzelfde adres zitten, kunnen die klassen gebruik maken van die ene licentie en inlogcode. De licentie is op basis van het totaal aantal leerlingen op uw schoollocatie. Bij de prijsstelling is er rekening mee gehouden dat slechts een beperkt deel van de locatie Sil op school gebruikt. U kunt via 'mijn gegevens' zien wat voor leerlingaantal is opgegeven.

Inhoudelijke vragen
uitklappen

Aan welke doelen werkt Sil op school?
Met Sil op school werkt u in twee jaar tijd aan de huidige SLO-doelen. Het is een geintegreerd aanbod waarin gewerkt wordt aan alle doelen voor taal, rekenen, motoriek en sociaal-emotionele ontwikkeling, met veel aandacht voor uitbreiding van de woordenschat (ook voor NT2). Omdat Sil op school digitaal wordt aangeboden hebben we de mogelijkheden om eventuele nieuwe ontwikkelingen snel toe te kunnen voegen aan het programma.

Is Sil op school een VVE-programma?
Sil op school is te gebruiken als VVE-programma. Alle vier de ontwikkelingsgebieden komen aan bod in het programma.
Wij zijn bezig met de procedure om Sil op school in de databank van het NJI te krijgen. Deze gehele procedure neemt echter tijd in beslag.

Welk kindvolgsysteem kan je gebruiken naast Sil op school?
Er is bij Sil op school geen apart kindvolgsysteem ontwikkeld. U kunt werken met uw eigen kindvolgsysteem.

Voor welke doelgroep is Sil op school geschikt?
Sil op school is ontwikkeld voor de groepen één en twee van het basisonderwijs. Het programma is bedoeld voor alle kinderen. Er is één basisarrangement dat de meeste kinderen goed bedient. Voor de kinderen die hier niet voldoende aan hebben, omdat ze achterlopen of juist een voorsprong hebben op de rest van de groep, zijn er suggesties voor een intensief en een verdiept arrangement (Struiksma en Rurup, 2009). In de handleiding staat hierover meer informatie. Het programma is bestemd voor alle kinderen maar is tevens een volwaardig VVE-programma.

Kan ik een actueel thema of je eigen thema inwisselen voor een thema uit het archief van Sil op school? U kunt een actueel thema inwisselen voor een thema uit het archief. Wisselt u in voor een thema dat hezelfde nummer heeft dan komen alle doelen overeen met de doelen uit het actuele thema. Kiest u voor een (eigen) thema met een ander nummer, dan kunt u gebruik maken van het doelenoverzicht. Hierin vindt u alle doelen verdeeld over 8 (thema) perioden. Op basis daarvan bepaalt u welke doelen extra aandacht nodig hebben.

Waarin verschilt Sil op school met de andere kleutermethoden? In dit bestand staan de verschillen tusen de drie kleutermehoden Kleuterplein, Schatkist en Sil op school.

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden? Wij hebben de Snel aan de Slag-folder. Hierin leest u hoe u snel van start gaat met de kleutermethode Sil op school. Bekijk het overzicht van de materialen en de opbouw van een activiteit. Voor meer informatie is er online de algemene handleiding. In de globale jaarplanning kunt u zien welke onderwerpen in welk thema wanneer aangeboden worden.